Forskarperspektiv på Digitalt först med användaren i fokus

Under e-medborgarveckan har vi premiär för en serie av webbsända frukostföreläsningar som vi kallar Forskarperspektiv på Digitalt först med användaren i fokus.

Den snabba digitaliseringen i samhället förändrar förutsättningarna för hur vi använder tjänster, medier och rum. Kunskap och erfarenheter i projektet kan synliggöras, utvecklas, spridas och förankras i dialog med forskningen. Forskarperspektiv är vårt sätt att koppla samman forskare med biblioteksfältet.

Vårt första Forskarperspektiv gästas av Elin Wihlborg som talar under rubriken:

Digital delaktighet en demokratisk rättighet – men hur kan det förverkligas?

Elin Wihlborg kommer följa projektet Digitalt först med användaren i fokus och särskilt fokusera ledarskapet i ett digitaliserat samhälle. Hur leder regioner och kommuner bibliotekens arbete för ökad digital inkludering? Vad kan vi lära av varandra?

Elin Wihlborg är professor i Statsvetenskap vid Linköpings universitet. Hennes forskning handlar om hur digitaliseringen ger nya möjligheter och utmaningar för demokrati och offentlig förvaltning. Hon driver tillsammans med kollegor för närvarande bland annat forskning om hur automatisering påverkar den professionella kompetensen, relationer och tillit till offentliga beslut och hur elektronisk identifikation används för att skapa säkra tjänster. Hennes forskargrupp utvecklar för närvarande forskning som följer hur bibliotek och kommuner arbetar för att stödja digital delaktighet.

Fyll på kaffemuggen, slå på datorn och delta via denna länk, tisdagen 9 oktober 8.30-9.30. Välkomna!

Frågor? eleonor.grenholm@regionuppsala.se

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1091931134295198/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.