Digitalt först på Bokmässan

Digitalt först med användaren i fokus deltar förstås på årets Bokmässa!

Digitalt först med användaren i fokus deltar på Biblioteks & berättarscenen (D-hallen Monternummer D02:01) på torsdag 27 september 10.00-10.40.

10.00 Hur digitalt kompetenta är vi som arbetar på bibliotek?
Här presenteras en nationell analys av folkbibliotekspersonalens digitala kompetenser utifrån det självskattningstest läns- och regionbiblioteken i Dalarna, Stockholm, Uppsala och Örebro har utvecklat. Testets resultat utgör underlag för analys och prioriteringar av lärresurser inom Digitalt först med användaren i fokus.

10.20 Digitalt först med användaren i fokus – ett kompetenslyft för personal vid folkbiblioteken
2018-2020 genomförs ett digitalt kompetenslyft för personal vid folkbiblioteken i Sverige. Hur påverkas biblioteken av den snabba digitaliseringen i samhället? Vilket ledarskap och vilken kompetens behövs för bibliotekens digitalisering? Ta del av vad som händer nu!

Missa inte heller programmet Digitalt kompetenslyft – en tillgänglig fråga? som arrangeras av Myndigheten för Tillgängliga Medier.

Vill du veta ännu mer om Digitalt först med användaren i fokus? Kom till KB:s monter (D01:01) klockan 15 på torsdag och fredag och prata med Kerstin Olsson, projektledare och Eleonor Grenholm, projektsamordnare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.